Deelnemer : Inge

Wie bent u?
Hallo, ik ben Inge en mama van twee tieners (15 en 12 jaar). Ik woon op een appartement op de 3de verdieping (zonder lift) en werk als Raadgeefster Duurzame Ontwikkeling voor de gemeente Jette. 
Waarom neemt u deel aan het project?
Als raadgeefster Duurzame Ontwikkeling ben ik gevoelig voor alles wat met leefmilieu te maken heeft. Ik vind het belangrijk om ook in mijn privé-leven zo duurzaam en ecologisch mogelijk te zijn. We hebben maar één planeet en die moet ook leefbaar blijven voor de volgende generaties! No Impact Jette is een concrete stap naar een duurzame consumptie!
Welke acties hebt u alvast ondernomen?
Ik heb geen auto en gebruik zoveel mogelijk het openbaar vervoer. Heb ik toch een auto nodig, dan doe ik een beroep op Cambio en Cozycar. Ik probeer zoveel mogelijk, lokaal, seizoensgebonden en biologisch te eten en haal 2-wekelijks mijn bio groentenmand bij PLOEF. Daarnaast koop ik zoveel mogelijk lokaal op de duurzame markt Jette Met. Ik recycleer en probeer afval te beperken (herbruikbare reinigingsdoekjes, glazen potjes ...). Maar het kan natuurlijk altijd beter (herbruikbare broodzak en andere zakjes of doosjes om in bulk te kopen, geen inpak- of wegwerppapier meer, je eigen schoonmaakproducten maken...)!
Heeft u een eventuele vrees?
Ik zou graag de uitdaging aangaan om gedurende één week geen afval te produceren en ook mijn 2 tieners hierin mee te krijgen! Dat zal heel wat planning en organisatie vragen!