Deelnemers : Anne & Nuno

Wie bent u?
Wij zijn een bicultureel Portugees-Belgisch koppel dat sinds een 3-tal jaar in het prachtige 'dorp' Jette zijn komen wonen. Ik (Anne) ben een ingenieur-architect die al sinds mijn studies begeesterd ben door ecologisch en materiaalbewust bouwen, en probeer dan ook steeds hergebruik in al mijn projecten voorop te stellen. Nuno heeft zijn laatste jaren in Lissabon een prachtige gezamelijke moestuin uit de aarde gestampt op een prachtig stukje braakliggend terrein.

Waarom neemt u deel aan het project?
Samen met ons klein monstertje Helena van 2 jaar oud, willen we vooral dat duurzame initiatieven geen uitzondering blijven voor groene vogels, maar gewoon deel uitmaken van ieders dagdagelijks leven. We willen zeker graag leren waar we nog beter voor ons milieu en omgeving kunnen zorgen. En we hopen dit ook met onze buurt te delen met mensen die misschien (nog) niet door deze acties gesensibiliseerd zijn kunnen worden. 

Welke acties hebt u alvast ondernomen?
We zijn trots op onze groentjes van eigen bodem in onze tuin ;) Composteren en regenwater hergebruiken zit in ons bloed ;) In de winter dragen we liever een extra trui (ok, voor vrienden op bezoek willen we wel eens de verwarming extra opendraaien ;) ) Leve de fiets! Leve hergebruik van meubeltjes, prularia, etc!

Heeft u een eventuele vrees?
100% herbruikbare luiers gebruiken is ons nog niet gelukt... Hopelijk wordt Helena snel zindelijk ;)