Deelnemer : Nathalie De Swaef


Wie bent u?
Schepen van mobiliteit, duurzame ontwikkeling, huisvesting en Noord-Zuid relaties.

Waarom neemt u deel aan het project?
Omdat een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk belangrijk is voor mens en planeet. Omdat we maar één aardbol hebben en daar ook moeten naar leven. En omdat een mens altijd beter kan doen en kan leren van anderen.

Welke acties hebt u alvast ondernomen?
Op het vlak van mobiliteit doe ik al behoorlijk veel inspanning (zonder dit als inspanning te ervaren). Ik heb sinds 10 jaar geen auto en doe alles met de fiets, te voet of met het openbaar vervoer. Als ik toch een auto nodig heb, neem ik een Cambio. Mijn keukenafval composteer ik, maar de witte zak is toch nog te groot vind ik. De droogkast is niet meer vervangen sinds ze jaren geleden in panne viel. Ik maak gebruik van het Jetse repair cafe. Vlees staat maar nu en dan op het menu, al kan ik hier nog een extra inspanning doen. Onze tuin is pesticidenvrij, een echte VELT-tuin.

Heeft u een eventuele vrees?
Ik weet niet of ik het hele gezin mee krijg. Zelf neem ik in de winter te vaak een bad, maar heb daar zo veel deugd van dat minderen niet evident zal zijn.