Deelnemer : Ilse

Ik heet Ilse en ben 55 jaar oud. Ik ben gehuwd en heb nog twee studerende kinderen thuis van 21 en 23 jaar en bezit een Pyrenese berghond.

Het moeilijkste van deze uitdaging zal om mijn ganse gezin te betrekken bij dit project. Ik denk dat we vooral op energiegebruik zullen moeite moeten doen.
Ikzelf probeer al zoveel mogelijk mijn gezin bewust te maken van gezonde voeding; Wij kopen onze groenten en fruit dan ook zoveel mogelijk bio en ook steeds seizoengebonden. Ik heb ook een eigen moestuintje met allerlei groenten en waar ik geen enkel product gebruik; Ik laat de natuur zijn gang gaan. Na de zomer ben ik dan druk bezig met augurkjes en rode bieten op te leggen in azijn of tomatensaus te maken. Groenten in te vriezen en ook mijn confituur maak ik zelf. In het weekend bak ik af en toe  brood en bij feestelijke gelegenheden bak ik zelf de taarten.
Mijn groentenafval en oud brood gaan naar een collega voor haar konijnen en kippen. In ruil daarvoor krijg ik lekkere eitjes.

Ons ganse gezin gebruikt in de week als transportmiddel de bus of gaat te voet. Onze gezinswagen wordt alleen in het weekend gebruikt om grote boodschappen te doen of bezoek aan vrienden of familie die allemaal op meer dan 100km wonen.
Ik hoop allerlei nieuwe tips en trucjes aan te leren die nuttig kunnen zijn.